El centre d’interpretació de la Colònia Güell inaugura una nova exposició

27-05-2024

El dilluns 27 de maig ha tingut lloc l’acte d’inauguració de la nova exposició del Centre d’interpretació de la colònia Güell. Es tracta d’una ampliació de l’exposició dedicada a l’obra de l’arquitecte Antoni Gaudí, que s’ha pogut dur a terme gràcies a la donació realitzada a finals de l’any 2021, per la Universitat d’Innsbruck i representada pel professor Rainer Graefe.

L’any 2009, el Consorci de la Colònia Güell va inaugurar al Centre d’Interpretació, una exposició permanent que ofereix una visió global sobre la Colònia, la seva gent i l’obra d’Antoni Gaudí.

Aquesta exposició permanent està dividida en dos espais, i compta amb cinc àmbits de visita, Les Colònies Industrials, La Fàbrica, Les persones, la Colònia Güell i L’Església de Gaudí.

La planta baixa, que conforma el primer espai, està dedicat a la Colònia Güell, la seva fàbrica tèxtil, la seva vida social i l’arquitectura d’alguns dels seus edificis més emblemàtics amb un audiovisual que permet entendre la vida quotidiana d’un dia qualsevol a la Colònia Güell a través dels ulls i la vivència d’una nena.

I la primera planta, que es correspon amb el segon espai, se centra en la construcció de la Cripta per part de l’arquitecte Antoni Gaudí, amb la reproducció de la maqueta esterostàtica ideada per Gaudí per visualitzar en tres dimensions l’estructura de l’església.

La donació del conjunt de maquetes per part de la Universitat d’Innsbruck suposen una millora important per a l’exposició permanent d’aquest Centre d’Interpretació, ja que ajuden a entendre millor l’obra del genial arquitecte, la dimensió del projecte així com tenir una visió de com hagués finalitzat la seva obra.

L’acte d’inauguració ha comptat amb la participació de l’alcaldessa de Santa Coloma de Cervelló, Anna Martínez Almoril, del diputat de Cultura de la Diputació de Barcelona, Pau Gonzàlez Val, i de la presidenta del Consorci de la Colònia Güell, Eva Martínez Morales, qui ha agraït el suport, tant tècnic com econòmic de l’Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona, destacant que “gràcies a la seva col·laboració, el Consorci ha pogut fer front a les inversions necessàries per realitzar aquest nou projecte museogràfic”.

El Consorci de la Colònia Güell és una entitat pública integrada per l’Institut Català del Sòl (INCASÒL) de la Generalitat de Catalunya, el Consell Comarcal del Baix Llobregat, la Diputació de Barcelona, tots ells copropietaris de la Cripta de la Colònia Güell, més l’Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló. Aquest Consorci té com objecte la conservació, la difusió i la recerca de la Cripta de la Colònia Güell, així com el manteniment i millora del seu entorn.